Ukusno varivo koje će vas okrepiti

Ukusno varivo koje će vas okrepiti

SHARE
Kuvano jelo sa pire krompirom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 80 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

250 g belog mesa
½ struka praziluka
1 veća šargarepa
1 veći krompir
200 g graška
200 ml paradajz soka
400 ml vode
so, biber
suvi začin
peršunov list

Priprema:

1. Praziluk sitno iseckati. Šargarepu očistiti i iseći na krupnije komade. Krompir oguliti i iseći na manje kockice. Meso oprati, ukloniti višak vode i iseći na kockice približno iste veličine.
2. Praziluk ispržiti na malo ulja. Dodati piletinu isečenu na kocke i pržiti dok ne porumeni.
3. Zatim, dodati šargarepu i krompir, paradajz sok, začine i kratko prodinstati.
4. Nastaviti kuvanje uz redovno mešanje i dolivanje tople vode po potrebi.
5. Pred kraj kuvanja, dodati grašak i kuvati desetak minuta, te skloniti sa vatre.
6. Poslužiti toplo uz pire krompir i dekorisati seckanim peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?