Urednica kuva za vas – fenjerčići, koktel pecivo sa viršlama

Urednica kuva za vas – fenjerčići, koktel pecivo sa viršlama

SHARE
Foto: Nataša Vitezović
  • 65 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

600 g brašna
2 kašičice origana
1 kašičica soli
10 g kvasca
1 kašika šećera
250 ml mleka
200 ml ulja
6 viršli
1 jaje

Priprema:

1. Obariti viršle i iseći na tri dela.
2. U mlako mleko dodati kvasac sa šećerom i ostaviti da zapeni.
3. Zamesiti testo od brašna, origana, soli, ulja i pripremljenog kvasca. Podeliti testo na dva dela i ostavi da se duplira.
4. Kada je naraslo, rastanjiti testo oklagijom na debljinu oko 3 mm i seći na kockice (5×5 cm). Gornju polovinu svake kockice prošarano iseći (3-4 zareza), premazati celu kockicu umućenim jajetom, a na donju polovinu testa staviti komad barene viršle i urolati, počevši od donjeg dela, tako da rasečeno testo bude na gornjoj strani.
5. Pripremljene rolnice ređati u pleh, premazati jajetom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene tj. 15-ak minuta.

Više recepata očekuje vas na blogu Coolinarija.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?