Start Kuvamo sa Urednica kuva za vas Urednica kuva za vas – usukana maslenica

Urednica kuva za vas – usukana maslenica

Postupak pripreme pite sa sirom i zeljem
3. Zatim, urolati pripremljene kore. Postupak ponoviti sa preostalim jufkama.
4. Pripremljene rolate uvrtati od sredine ka krajevima. Prilikom uvijanja rolati će se izdužiti, tako da će biti srednje debljine i vidljivo duži od početne veličine.
5. Tepsiju (Ø 36-38 cm) premazati otopljenim puterom i uljem. Prvi (usukani) rolat umotati u oblik puža, vodeći računa da testo ne bude mnogo zbijeno i preneti u sredinu tepsije.
6. Preostala dva (usukana/uvijena) rolata obmotati oko puža u tepsiji, podvijajući krajeve testa pod pogaču.
7. Ovako pripremljenu pogaču premazati ostatkom mešavine putera/masti i ulja, pa ostaviti da odstoji oko 20 minuta.
8. Nadošlu pogaču premazati umućenim jajetom, posuti susamom i lanom, pa peći u ugrejanoj rerni
9. Rernu ugrejati na 200°C, 20 minuta, a zatim temepraturu smanjiti na 180°C i peći još 15-20 minuta.
10. Pečenu pogaču izvaditi iz pećnice i ostaviti da se prohladi, pa poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!