Start Predjela Peciva Uštipci od bundeve

Uštipci od bundeve

Uštipci od bundeve
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 55 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g bundeve
80 g brašna
2 jajeta
200 ml ulja
2 g sode-bikarbone
so, biber
suvi začin
ulje

Priprema:

1. Očistiti bundevu od semenki, izrendati je, posoliti i ostaviti pola sata da pusti vodu, pa dobro ocediti.
2. Umutiti jaja, dodati brašno, sodu-bikarbonu, začine i sve sjediniti.
3. Na kraju dodati oceđenu bundevu i ponovo promešati.
4. Kašikom vaditi smesu i pržiti na ugrejanom teflonskom tiganju uz malo ulja. Pržiti po tri munuta sa obe strane.
5. Servirati uz sveže povrće i kiselo mleko/jogurt.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!