Start Deserti Slatka testa Uštipci sa džemom

Uštipci sa džemom

DH
DH

Sastojci:
– 400 g brašna
– 1 jaje
– ulje
– prstohvat soli
– 1/2 praška za pecivo
– 1 vanil-šećer
– navrh noža sodebikarbone
– 300 g džema od jagoda
– 2 dl jogurta

ISPROBAJTE I…

Slatki uštipci sa sirom

Uštipci sa jabukama

Priprema:
1. U vanglicu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanil-šećer i prstohvat soli, te promešati.
2. Potom sipati mlak jogurt i dodati jaje. Sve sastojke izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno ručno meseći dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Potrebna količina brašna zavisi od veličine jajeta. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1,5 cm. Pomoću okruglog zupčastog noža iseći kvadrate 5×5 cm.
4. Oblikovane uštipke pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok blago ne porumene.
5. Pržene uštipke poslužiti uz džem od jagoda.

Uživajte!
D.S.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here