Uz ćureće pljeskavice uživaćete u svakom zalogaju!

Uz ćureće pljeskavice uživaćete u svakom zalogaju!

SHARE
Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 45 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g fileta ćurećih grudi
3 kašike seckanog peršuna
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike rendanog parmezana
so, biber
ulje

ISPROBAJTE I… Ćureće sarmice

Priprema:

1. Ćureće meso samleti sa peršunom, crnim i belim lukom. Dodati parmezan i začiniti po ukusu.
2. Masu dobro izmešati kako bi se dobila homogena smesa, pa pokriti folijom i ostaviti u frižider 20-ak minuta.
3. Od mesne mase nauljenim dlanovima praviti pljeskavice i ostaviti sa strane.
4. U posebnoj posudi umutiti jaje sa malo vode.
5. Na ugrejan tiganj sa malo ulja spuštati pljeskavice prethodno umočene u umućeno jaje i pržiti na umerenoj temperaturi dok ne dobiju rumenu boju.
6. Pljeskavice odložiti na pamučni ubrus da se ukloni višak masti pa služiti tople uz sezonsku salatu ili umak po želji.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?