Veoma ukusno predjelo: Pileći rolat s pečurkama

Veoma ukusno predjelo: Pileći rolat s pečurkama

SHARE
Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
12 tankih kora za pitu
500 g pilećeg belog mesa
1/4 praziluka
1 dl mleka
200 g mariniranih šampinjona
150 g mladog sira
2 jajeta
mešavina začina
ulje, biber

ISPROBAJTE I… Rolat s mesom i paprikama

Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje. Praziluk očistiti i iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Kada meso omekša a suvišna tečnost uvri, dodati marinirane šampinjone i začine po ukusu te sve zajedno kratko propržiti.
4. U ohlađeni fil dodati izmrvljeni mladi sir i umućena jaja. Polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
5. Uzeti dve kore za pitu, poprskati ih sa malo ulja, složiti jednu na drugu i ostaviti sa strane.
6. Potom uzeti jednu koru za pitu i poprskati sa malo ulja, duž jednog kraja naneti malo fila od piletine i urolovati. Na isti način od preostalog materijala nafilovati i preostale kore.
7. Uzeti prve dve kore poprskane uljem i duž jednog kraja složiti četiri punjene rolnice jednu do druge. Na njih poslagati tri punjene rolnice, potom dve, a na vrh jednu tako da se dobije oblik piramide.
8. Sve zajedno pažljivo urolovati sa donjim korama u rolat.
9. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju staviti rolat. Premazati ga smesom od malo ulja i mleka. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?