Start Vaši recepti Vezirski lokumi – rolnice sa kokosom

    Vezirski lokumi – rolnice sa kokosom

    Recept Sandre Lović

    Vezirski lokumi

    • 80 min
    • 8-10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    6 jaja
    6 kašika šećera
    6 kašika brašna
    Fil
    800 ml mleka
    1 puding od vanile
    2 žumanca
    2 kašike gustina
    5 kašika šećera
    125 g putera
    I još
    150 ml mleka
    1 kašika šećera
    100 g kokosovog brašna

    Priprema:

    Kora
    1. Penasto umutiti jaja, dodati šećer i nastaviti mućenje. Na kraju dodati brašno i sjediniti smesu.
    2. Pripremljenu smesu sipati u četvrtasti pleh koji je predhodno podmazan uljem i posut brašnom.
    3. Peći na 200ºC dok ne porumeni, pa izvaditi i ostaviti da se ohladi.
    Fil
    1. U 200 ml mleka rastvoriti puding i gustin. Jaja umutiti sa šećerom pa sjediniti sa umućenim pudingom.
    2. Pripremljenu smesu sipati u 600 ml prokuvanog mleka (kad počne da vri) uz neprestano mešanje.
    3. Kuvati dok smesa ne postane gusta i čvrsta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
    4. U prohladđen puter dodati na listiće isečen puter i mešati dok se sve dobro ne poveže a puter potpuno istopi.
    Finalni postupak
    1. Ispečeni patišpanj iseći na četiri trake i filovati pripremljenim filom, pa svaku traku uviti u rolat.
    2. Sve rolate staviti u frižider da se stegnu, oko 30 min.
    3. Nakon toga, svaki rolat iseći na manje rolatiće i umakati u toplo i zašećereno mleko, a zatim valjati u kokos.
    4. Pripremljen kolače ostaviti na hladnom i suvom mestu da se ukusi prožmu i dobro sastave, pa poslužiti.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!