Start Predjela Peciva Viršle u testu koje morate probati!

Viršle u testu koje morate probati!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 90 minuta
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

750 g brašna
125 ml tople vode
125 ml toplog mleka
15 g svežeg kvasca
1,5 kašika šećera
1 kašičica soli
130 ml ulja
10 viršli

Postupak:

1. Viršle preseći na pola i ostaviti sa strane.
2. U 75 ml mleka rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se zapeni.
3. Brašno prosejati, dodati so i promešati. Dodati pripremljen kvasac, ostatak mleka, vodu i ulje pa zamesiti elastično i pod rukom mekano testo. Pokriti i ostaviti na toplom da naraste, oko 30 minuta.
4. Testo izručiti na pobrašnjavljenu radnu površinu podeliti na dva dela i blago premesiti. Svaku jufku rastanjiti na debljinu oko 0,5 cm u pravougaoni oblik.
5. Iseći na tračice malo veće od dužine presečene viršle.
6. Viršle obmotati pripremljenim trakama i poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Prekriti i ostaviti da naraste oko 20 minuta.
7. Za to vreme ugrejati pećnicu na 200ºC.
8. Narasle rolnice peći oko 25 minuta tj. dok ne dobiju lepu rumenu boju.
9. Poslužiti toplo uz npr. kečap ili senf.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!