Start Deserti Torte Voćna torta

Voćna torta

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:

Za kore:
20 belanaca
20 kašika šećera
4 pudinga od vanile

Za fil I:
1,5 l soka od ananasa
4 pudinga od vanile
150 g šećera
400 g margarina
1 veća konzerva kompota od ananasa
4 kivija

Za fil II:
20 žumanaca
150 g šećera u prahu
1 kašika brašna

Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake
1 kesica bezbojnog preliva
za kolače
2 kivija
4 koluta ananasa iz konzerve

Priprema:

Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 10 belanaca u čvrst sneg, a zatim uz neprestano mešanje dodati 10 kašika šećera.
2. U umućenu smesu dodati dva pudinga od vanile i polako promešati.
3. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se prohladi pa je vertikalno preseći napola kako bi se dobile dve kore. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru i podeliti je opet napola kako bi se dobile
još dve kore.
Fil I:
1. U šerpi sjediniti 1,3 l soka od ananasa i šećer, a zatim ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti puding od vanile sa preostalim sokom, te dodati u ključali sok. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi pa omekšao margarin umutiti
mikserom.

Pročitajte još…Tri recepta za osvežavajuće voćne torte

Fil II:
1. Umutiti žumanca sa šećerom i brašnom, te uz neprestano mešanje kuvati na pari.
2. U ohlađen fil II dodati fil I i umutiti mikserom.

Finalni postupak:
1. Kivi i ananas iseći na kockice.
2. Seckano voće sjediniti sa filom i polako promešati.
3. Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati jednu na drugu.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati bočne stranice torte. Tortu dekorisati voćem.
5. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko voća.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!