Start Vaši recepti Voćna torta koja se ne peče – šarena sladoled torta

    Voćna torta koja se ne peče – šarena sladoled torta

    Recept Sandre Mazulović iz Šapca

    sladoled

    • 90 min
    • mirovanje 6 h
    • 8-10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    2 l mleka
    18 kašika šećera
    1 vanil-šećer
    3 kesice želatina
    500 g šlaga
    500 ml mleka
    250 g čoko-napolitanki
    100 g čokolade
    7 krem-bananica
    700 g malina
    Dekoracija
    200 g keksa
    200 šlaga
    400 ml mleka
    jestive boje

    Priprema:

    1. U 1,3 l mleka dodati šećer, vanil-šećer, želatin, dobro sjediniti sastojke i kuvati na tihoj vatri. Kada mleko proključa, kuvati još desetak minuta neprestano mešajući.
    2. Gotovu smesu skinuti sa ringle, ostaviti da se potpuno ohladi, te dodati šlag umućen i dobro umutiti mikserom.
    3. Dobijenu smesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati maline, u drugi mlevene napolitanke, a u treći prethodno otopljenu čokoladu i iseckane krem bananice.
    4. Kalup odgovarajuće veličine obložiti najlon folijom. Prvo sipati smesu sa malinama, zatim smesu sa napolitankama, pa tek onda čokoladnu smesu.
    5. Keks umakati u preostalo zagrejano mleko, zatim obložiti tortu, staviti je u frižider i ostaviti da prenoći.
    6. Gotovu tortu prevrnuti na tacnu i dekorisati šlagom.

    Preporučujemo i recept za sladoled tortu sa ananasom.