Start Glavna jela Meso Vojvođansko rolovano pečenje

Vojvođansko rolovano pečenje

Recept Ane Varge Cetenji iz Beograda

vojvodjansko rolovano pecenje

  • 120 min
  • 6 osoba
  • Manje zahtevno

Sastojci:

1,2 kg karea od mangulice
400 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 veza peršuna
3 kašike prezli
1 jaje
2 sveže paprike
so, biber
mlevena crvena paprika
mešavina začina

Priprema:

1. Kare zaseći oštrim nožem tako da se dobije veća pravougaona šnicla. Posoliti, pobiberiti i posuti mešavinom začina.
2. Crni luk i peršun sitno iseckati, papriku iseći na kockice, a beli luk izgnječiti.
3. U posudu za mešanje staviti mleveno meso, crni i beli luk i peršun pa dobro promešati.
4. Zatim dodati jaje, prezle, papriku, mlevenu crvenu papriku, so, biber i dobro promešati.
5. Fil od mlevenog mesa naneti na kare pa uviti u rolat. Rolat staviti u nauljenu foliju, posuti mešavinom začina i mlevenom crvenom paprikom.
6. Rolat staviti u pleh i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 60 minuta.
7. Nakon sat vremena skloniti foliju i peći još 30 minuta.

Pridružite nam se u grupi na Viberu.