Start Predjela Pite Za svaku preporuku – (gluten free) pita s tikvicama!

Za svaku preporuku – (gluten free) pita s tikvicama!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

200 g mladog sira
2 manje tikvice
50 ml ulja
25 g putera
5 jaja
so, biber

Priprema:

1. Tikvice oprati i izrendati na krupno rende. Posoliti i ostaviti da puste vodu.
2. Odstojale tikvice što bolje ocediti od viška tečnosti.
3. U dubljoj posudi umutiti jaja, dodati ulje i usitnjeni sir, pa sve dobro sjediniti.
4. Zatim, u to dodati izrendane i oceđene tikvice, začiniti pa dobro promešati da se sastojci sjedine.
5. Vatrostalnu posudu premazati puterom pa ravnomerno razliti smesu.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200º C dok ivice ne počnu da se odvajaju od posude i pita dobije zlatno rumenu boju.
7. Služiti toplo uz čašu jogurta ili po želji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!