Zalogaji od čeri paradajza

Zalogaji od čeri paradajza

SHARE

Sastojci:

300 g švapskog sira
100 g feta sira
1 dl pavlake
2 kašike ajvara
40 g tunjevine iz konzerve
2 kisela krastavca
1 kašika soka od limuna
1/4 veze peršuna
30 većih čeri paradajza
30 okruglih krekera
mešavina začina, biber

Priprema:

1. Šeri paradajze odseći pri vrhu, izdubiti unutrašnji deo a odsečene poklopce sačuvati za dekoraciju.
2. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro ocediti od suvišnog ulja, a krastavac i peršun što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti 200 g švapskog sira, feta sir i pavlaku, te dodati začine po ukusu i dobro izmešati.
4. Pripremljenu mešavinu od sira podeliti na dva dela, pa u prvi deo dodati ajvar i dobro izmešati. U drugi deo dodati sok od limuna, kisele krastavce, peršun i tunjevinu, pa takođe dobro izmešati.
5. Pripremljenim filovima napuniti šeri paradajz, te ih preklopiti sa odsečenim delovima. Pomoću poslastičarskog džaka na svaki kreker staviti po malo švapskog sira, a od gore utisnuti po jedan punjeni paradajz.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

1 KOMENTAR

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?