Zalogaji od palente

Zalogaji od palente

SHARE

Ovaj slani delikates se izuzetno lako i brzo priprema. Pogodan je za partije kao grickalica s nogu ili lagano predjelo na trpezi.

ThinkStock
ThinkStock

Sastojci:
– 125g palente
– 4,5 dl vode
– 25g putera
– 30g parmezana
– 200g slanine
– 100g gorgonzola sira
– so, ulje

Priprema:
U šerpu sipati vodu, dodati malo soli po ukusu i ostaviti da proključa. Potom sipati palentu i nastaviti sa kuvanjem uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i puter pa mešati da se puter rastopi. Kada se prohladi, ubaciti sitno naseckanu slaninu. Smesu ubaciti u vatrostalnu posudu, poređati listove gorgonzole i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče 10 minuta. Kada se ohladi, posuti alevom paprikom i seći palentu na kocke. Služiti uz jogurt ili svežu salatu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?