Start Predjela Slani zalogaji Zalogaji od patlidžana s paradajzom i mocarelom

Zalogaji od patlidžana s paradajzom i mocarelom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 veći patlidžan
1 kašika soli
4 kašike ulja
listovi svežeg bosiljka
200 g mocarela sira
15-ak čeri paradajza
1 čen belog luka
so, biber
origano

Koliko puta nedeljno kuvate?

Priprema:

1. Patlidžan oprati, odseći krajeve i narezati na kolutove debljine oko 2 cm.
2. Poređati patlidžan na veću tacnu sa papirnim ubrusom i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta, kako bi izašla gorčina. Zatim ih dobro obrisati papirnim ubrusom.
3. Paradajz oprati, iseći na polovine i polovinu zgnječiti.
4. U širem tiganju ugrejati ulje pa dodati pasiran čen belog luka. Čim luk zamiriše dodati paradajz i začine pa kuvati na umerenoj temperaturi dok sos ne počne da se redukuje.
5. Na pleh obložen papirom za pečenje poređati patližan. Kolutove premazati uljem i začiniti. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
6. Pečeni patlidžan izvaditi iz rerne i na svaki kolut staviti pripremljen sos, malo bosiljka i komad mocarele.
7. Nastavitii s pečenjem još nekoliko minuta tj. dok se sir ne istopi.
8. Poslužiti toplo i ukrasiti listovima svežeg bosiljka.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!