Start Glavna jela Testa Zapečene palačinke

Zapečene palačinke

DH
DH

Sastojci:
za palačinke
– 125 g brašna
– 2 jajeta
– 30 g putera
– 2 dl mleka
– 1 kašika konjaka
– ulje po potrebi
– so
za fil
– 125 g kamember sira
– 60 g putera
– 2 kašike brašna
– mleko po potrebi
– so
za preliv
– 300 g pelata
– paradajza
– 1 kašičica šećera
– 1 kašika seckanog bosiljka
– 1/2 kašičice
– belog luka u prahu
ostali sastojci
– 200 g kačkavalj

Priprema
Palačinke:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti mleko, brašno, jaja i malo soli po ukusu, te dobro umutiti kako bi se dobila ujednačena smesa.
2. Zatim dodati konjak, otopljen puter i polako promešati.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji 60 min., pa na teflonskom tiganju na malo ulja ispeći tanke palačinke.
Fil:
1. U šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti.
2. Postepeno dolivati mleko po potrebi i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne dobije gust sos.
3. Pred kraj kuvanja dodati kamember sir, posoliti po ukusu i mešati dok se sir ne otopi. Gotov fil ostaviti da se ohladi.
Preliv:
Pelat paradajza izmiksati i sjediniti sa belim lukom u prahu, šećerom i bosiljkom, te sve zajedno kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Pečene palačinke napuniti pripremljenim filom od sira i urolovati.
2. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu činiju, preliti sosom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!