Zec sa sosom od višanja

Zec sa sosom od višanja

SHARE

zecetina

Priprema:
1. Beli luk sitno iseckati. Crni luk iseći na rebra.
2. Meso staviti u veću posudu, dodati iseckan crni i beli luk, lovorov list, ruzmarin i začine po ukusu, te preliti vodom da ogrezne. Ostaviti zečetinu da odstoji u marinadi preko noći.
3. Sutradan meso izvaditi iz marinade i premestiti ga u nauljenu tepsiju.
4. Oko mesa rasporediti luk, lovorov list i ruzmarin iz marinade i prekriti aluminijumskom folijom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C od 90 do 120 minuta.
6. Pred kraj pečenja skinuti foliju, pa meso preliti sa 2 dl piva ili vina i ostaviti da se zapeče dok ne porumeni.

Sos:
1. Višnje pomešati sa 2-3 kašike šećera i vanil-šećerom, te preliti vodom da ogrezne.
2. Mešati na umerenoj temperaturi dok se šećer ne otopi.
3. Zatim dodati brašno razmućeno sa vrlo malo hladne vode i mešati dok se sos ne zgusne.
4. Zečetinu služiti uz sos i pečeni krompir.

Recept Monike Sabo iz Bečeja
Recept Monike Sabo iz Bečeja

  • 2 kg zečetine
  • Za marinadu:
  • 3 glavice crnog luka
  • 5-6 čenova belog luka
  • 4 lovorova lista
  • 3 grančice ruzmarina
  • mešavine suvog biljnog začina, soli i bibera po ukusu
  • Ostalo:
  • ulja po potrebi
  • 2 dl piva ili vina
  • Za sos:
  • 1 kg višanja bez koštica
  • šećera po potrebi i ukusu
  • vode po potrebi
  • 2 kesice vanil-šećera
  • 1 kašika brašna

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?