Zečetina na alaski način

Zečetina na alaski način

SHARE

Clipboard06

Priprema:
1. Luk iseći na sitno i propržiti ga na ulju, a zatim dodati zečetine isečenu na komade.
2. Zatim naliti belim vinom i staviti lovorov list, biber, bosiljak ili origano – sve po ukusu. Ostaviti na umerenoj temperaturi da se krčka dok meso ne omekša.
3. Pred kraj, posebno u malo vode razmutiti mešavinu začina za riblju čorbu, pa zapržiti zečetinu.
4. Kuvati još petnaestak minuta i skinuti sa vatre.
5. Testo obariti u malo pouljenoj i posoljenoj vodi, ocediti i služiti sa zečetinom.

Recept Izabele Janoši iz Temerina
Recept Izabele
Janoši iz
Temerina

  • 1 dl ulja
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 zec
  • mešavina začina za riblju čorbu po ukusu
  • 2 dl belog vina
  • 2,5 dl vode
  • lovorovog lista, bosiljka ili origana po ukusu
  • biber u zrnu
  • 500 g testenine po želji

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?