Zečetina na lovački način

Zečetina na lovački način

SHARE

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
zecetina na lovacki nacin

Priprema:

1. Zečetinu iseci na krupnije komade, koren peršuna, celera, šargarepe i paštrnaka očistiti i iseći na kockice.
2. U ekspres lonac staviti zečetinu pa dodati šargarepu, celer, peršun, paštrnak, lovor, ruzmarin, biber u zrnu i beli luk. Zaliti vinom i sipati vode da ogrezne, posoliti i kuvati dok meso ne omekša.
3. Sačekati da se prohladi pa izvaditi zečetinu i povrce, odstraniti lovorov list i ruzmarin. Zečetinu odvojiti od kostiju i iseći na manje komade.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati zecetinu i povrće, posuti seckanom slaninom i borovnicom. Dodati začine po ukusu, posuti timijanom, seckanim listom peršuna i celera. Zaliti tečnošću u kojoj se zečetina kuvala. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok meso ne porumeni.
5. Njoke obariti u slanoj vodi sa nekoliko zrna karanfilica a potom ih procediti i poslužiti kao prilog uz zečetinu.


Recept Ane Varge Cetenji iz Beograda
Recept Ane Varge Cetenji iz Beograda

  • 1 zec
  • 500 g njoka
  • 2 šargarepe
  • 1 koren peršuna
  • 1 paštrnak
  • 1 koren celera
  • 2 čena belog luka
  • 1 struk ruzmarina
  • 3 lista lovora
  • 5 dl belog vina
  • 250 g dimljene slanine
  • 100 g borovnica
  • peršunov i celerov list
  • timijan
  • karanfilić
  • so
  • biber

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?