Zečetina u sosu

Zečetina u sosu

SHARE

Clipboard15

Priprema:
1. Zeca iseći na komade, usoliti, pobiberiti, preliti maslinovim uljem i iseckanim belim lukom.
2. Marinirano meso ostaviti da odstoji u frižideru 12 h.
3. Nakon toga marinirano meso kratko propržiti na dobro zagrejanom ulju, da porumeni sa obe strane, a zatim ga složiti u odgovarajući lonac ili šerpu u kojoj će se kuvati.
4. Potom u tiganj u kojem se pržilo meso dodati sitno seckanu slaninu i sitno seckan crveni luk, pa sve zajedno dinstati oko 5 minuta.
5. Zatim dodati vino, senf i vodu, te ostaviti da provri.
6. Umak dodati u šerpu sa zečetinom i ostaviti da se kuva oko 90 minuta na tihoj vatri.
7. Pred kraj kuvanja dodati šampinjone iseckane na listiće, pavlaku za kuvanje, peršun i mešavine suvog začina po ukusu.
8. Ostaviti jelo da se kuva još malo, do željene gustine, pa posoliti i pobiberiti po potrebi i ukusu.
9. Gotovo jelo servirati uz pirinač i dekorisati seckanim mladim lukom.

Recept Vesne Milanović iz Lajkovca
Recept Vesne
Milanović iz Lajkovca

  • 1 kg zečetine
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 100 g mesnate slanine
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 3 dl vode
  • 3 kašike senfa
  • 1 dl belog vina
  • 2 kašike iseckanog svežeg peršuna
  • 2 struka mladog luka
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g šampinjona
  • soli
  • bibera
  • mešavine suvog začina po ukusu
SHARE
Prethodni receptSalata sa majonezom
Sledeći receptJafa nugat torta

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

NEMA KOMENTARA

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?