Start Odabrani recepti Zeleno na vašoj trpezi – pet recepata sa spanaćem

Zeleno na vašoj trpezi – pet recepata sa spanaćem

Humus od spanaća
Foto: Stockfood
  • 15 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

400 g leblebija iz konzerve
225 g spanaća
50 ml limunovog soka
50 ml vode
3 čena belog luka
1½ kašika tahinija
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
sveža menta

Priprema:

1. Leblebije iz konzerve ocediti, ispati pod mlazom vode i ostaviti da se fino ocede. Tečnost iz konzerve ostaviti sačuvati i dodavati po potrebi da se dobije željena gustina humusa.
2. Spanać oprati, ocediti i iscepkati. Beli luk očistiti i usitniti.
3. Sve sastojke staviti u blender i miksati dok se ne dobije gusta i glatka smesa.
4. Smesu sipati u teglicu ili drugu posudu sa zatvaračem i ostaviti u frižideru da se dobro ohladi.
5. Poslužiti uz domaći hleb, integralne pločice ili štapiće od povrća i dekorisati listovima sveže mente.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!