Start Zimnica Zimnica bez konzervansa – šarena salata!

Zimnica bez konzervansa – šarena salata!

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 120 minuta
  • 7 tegli
  • Lako

Sastojci:

1 kg šargarepe
1 kg krastavaca
1 kg paprike “turšijare”
1 kg crnog luka
120-150 ml sirćeta
200 dl ulja
so prema ukusu

Da li redovno spremate zimnicu?

Priprema:

1. Povrće oprati i očistiti, pa izrezati po želji.
2. U širu šerpu na dno staviti šargarepu, blago posoliti, zatim dodati krastavce, opet posoliti, preko njih paradajz, posoliti, crni luk, posoliti i na kraju dodati paprike pa posoliti.
3. U to dodati ulje i sirće i zagrevati dok ne provri pa isključiti ringlu.
4. Ostaviti da vri još 5 minuta, pa skloniti sa vatre, sipati u čiste tegle i pritisnuti plasničnim pritiskačima.
5. Na kraju preliti sokom koji je povrće pustilo u toku kuvanja. Zatvoriti tegle, pasterizovati, pa kada se ohlade ostaviti za zimu.

Savet: Ukoliko volite kiselo u salatu možete dodati 150 ml sirćeta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!