Start Deserti Puding i sladoled Zimski kornet sladoled

Zimski kornet sladoled

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 5 jaja
– 8 kašika šećera
– 60 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje
– 100 g prženih seckanih
– lešnika
– 5 dl slatke pavlake

Priprema
1. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 4 kašike šećera muteći da se dobije čvrst šam.
3. Odvojeno sjediniti žumanca sa preostalim šećerom pa kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se šećer ne otopi.
4. U ohlađenu smesu od žumanaca dodati omekšali puter i dobro umutiti.
5. Kada se smesa potpuno ohladi dodati seckane lešnike i rendanu čokoladu pa promešati.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te dodati u smesu sa žumancima.
7. Na kraju dodati šam od belanaca i polako promešati varjačom. Sipati u plastičnu posudu sa poklopcem i ostaviti u zamrzivač da se stegne.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!