Start Predjela Peciva Žu-žu kiflice s viršlama

Žu-žu kiflice s viršlama

  • 50 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

650 g mekog brašna tip 400
100 ml jogurta
100 ml pavlake
100 ml mleka
100 ml ulja
1 kašičica šećera
40 g svežeg kvasca
1 jaje
susam, so
Premaz
125 g putera
125 g sitnog sira
Fil
10 pilećih viršli

Priprema:

1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna, pa dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
U vanglu staviti polovinu brašna, dodati kašičicu soli i promešati.
2. Sipati nadošao kvasac, ulje i jogurt, dodati pavlaku i promešati.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno neprekidno meseći dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Nadošlo testo oklagijom istanjiti u pravougaonik.
Posebno umutiti puter i sitni sir, pa premazati preko istanjenog testa i urolati. Rolat ostaviti da nadođe 20-ak minuta.
4. Potom rolat istanjiti u pravougaonik i iseći na trake.
5. Okruglim zupčastim nožem trake iseći na trouglove.
6. Duž šire strane trougla staviti polovinu pileće viršle pa krajeve testa presaviti i smotati u kiflu.
7. Na isti način, od preostalog materijala obllikovati još kiflica.
8. Pleh obložiti papirom za pečenje i složiti kiflice.
9. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom.
10. Peći u prethodno ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumene.

Savet: Svi sastojci za mešenje testa moraju biti mlaki.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!