Start Deserti Kolači 10 recepata za fine mafine

10 recepata za fine mafine

Švarcvald mafini

DH
DH

Sastojci:
– 100 g margarina
– 150 g šećera
– 2 jajeta
– 250 g brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 kašike kakaoa
– 2,2 dl mleka
– 300 g višanja bez koštica
– 3 dl slatke pavlake

Priprema
1. Omekšali margarin umutiti sa šećerom a zatim dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom.
2. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i kakao.
3. U pripremljenu smesu od margarina, jaja i šećera naizmenično dodavati mleko i mešavinu brašna, praška za pecivo i kakaoa. Mutiti mikserom dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. U dobijenu smesu dodati oceđene višnje i polako promešati.
5. U kalupe za mafine staviti veće papirne korpice veličine udubljenja i sipati u njh smesu do 3/4 korpice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 30 min.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
7. Šlag sipati u poslastičarski džak i njime dekorisati mafine.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!