Start Dijamant kuvarica Kapućino kuglice

    Kapućino kuglice

    Fotografija0865
    Sastojci:
    – 250g mlevenog keksa
    – 200g čokolade za kuvanje
    – 100g šećera u prahu
    – 1 kesica kapućina (12,5g)
    – 150g Dijamant margarina
    – 2 kašike mleka
    za punjenje
    – 2 kuvana žumanca
    – 70g Dijamant margarina
    – 100g šećera u prahu
    – 1 vanilin šećer

    Priprema:
    Izmešati keks i šećer, istopiti margarin sa čokoladom i dve kašike mleka, pa dodati kesicu kapućina. Sve dobro izmešati sa keksom i šećerom.
    Za punjenje: Kuvati jaja 4 – 5 minuta od momenta kada prokuva voda, skolniti sa vatre i ostaviti jaja u istoj vreloj vodi još 15 minuta. Tako će žumanca biti žuta bez zelenog kruga okolo. Margarin, propasirana ohlađena žumanca, šećer i vanilin šećer dobro umutiti mikserom. Od žute smese praviti male kuglice, od tamne smese praviti veće kuglice. Žute kuglice staviti u zamrzivač na pola sata. U tamnu smesu staviti žutu kuglicu, dlanovima oblikovati i uvaljati u kokos, mlevene orahe ili čokoladne mrvice.
    Dobije se oko 30 kuglica.

    Recept Marije Mirković iz Ralja-Parcana

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!