Start Predjela Pite Koja je vaš favorit?: Recepti za 10 sočnih, slanih pita

Koja je vaš favorit?: Recepti za 10 sočnih, slanih pita

Gurmanska pita

DH
DH

Sastojci:
– 10 fileta pečenih paprika
– 4 jajeta
– 200 g brašna
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 1 kašičica mlevene paprike
– 2 dl soka od paradajza
– origano, ulje
– 100 g kačkavalja
– mešavina začina
za preliv
– 1 dl mleka, so
– 2 žumanceta
za pire krompir
– 700 g krompira
– 100 g putera
– 1 dl mleka
– 150 g kačkavalja
– 2 belanceta, so

Priprema
1. Filete pečene paprike začiniti po ukusu, a potom ih uvaljati u brašno i umućena jaja. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Crni luk sitno iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati mlevenu meso te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša. Zatim dodati
mlevenu papriku, origano, sok od paradajza i začine po ukusu pa nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri.
Pire krompir:
1. Krompir obariti u slanoj vodi. Potom ga procediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. Dok je pire još topao, dodati u njega mleko, puter i začine po ukusu pa mešati dok se puter ne rastopi.
3. Kačkavalj izrendati na krupno rende, a belanca umutiti u čvrst sneg. U prohlađeni krompir pire dodati sneg od belanaca i kačkavalj.
Preliv:
Umutiti žumanca sa mlekom i začinima po ukusu.
Finalni postupak:
1. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati pohovane paprike. Preko njih rasporediti fil od mlevenog mesa i preliti umakom od žumanaca i mleka. Odgore rasporediti krompir pire.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok se sir ne otopi.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!