Start Odabrani recepti Kraljica mediterana: Top 5 recepata za punjenu i zapečenu testeninu

Kraljica mediterana: Top 5 recepata za punjenu i zapečenu testeninu

Ravioli u sosu od paradajza

DH
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 400 g brašna
– 100 g griza
– 2 jajeta
– 1 žumance
– vode po potrebi
– 250 g pilećeg belog mesa
– 100 g mladog sira
– 2 kašike ulja
– so
za sos
– 300 g pelata paradajza
– 1 dl soka od paradajza
– bosiljak, biber
– mešavina začina
– 2 kašike maslinovog ulja

Priprema
1. Piletinu obariti u slanoj vodi, ocediti je i samleti mašinom za mlevenje.
2. Dodati izmrvljen mladi sir, žumance, malo soli po ukusu i dobro izmešati.
3. U posudu za mešenje sipati brašno i griz, dodati jaja i malo vode, koliko je potrebno da se umesi glatko testo.
4. Umešeno testo oblikovati u jufku, uviti u najlonsku foliju i ostaviti da odstoji.
5. Zatim ga istanjiti na debljinu od 2 mm i podeliti na dva dela.
6. Na jednoj polovini testa rasporediti fil od piletine praveći razmak između gomilica. Preklopiti drugom polovinom testa i blago ručno pritisnuti površinu oko gomilica.
7. Punjeno testo okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate.
8. U veću šerpu sipati vodu, dodati jednu kašiku ulja i kuvati dok ne proključa. U ključalu vodu spuštati raviole i kuvati ih još 7 minuta kada isplivaju na površinu.
9. Na kraju ih ocediti od suvišne tečnosti i poprskati uljem kako se ne bi slepili.
10. Pelat paradajza iseći na kockice, sjediniti sa sokom od paradajza, maslinovim uljem i bosiljkom.
11. Dodati začine po ukusu i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije fina kremasta masa.
12. Pripremljen sos preliti preko raviola.

Savet plus: Površinu oko fila od piletine premažite vodom kako bi se testo lakše slepilo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!