Start Zanimljivosti 8 preslatkih ideja: Kad barbika postane torta!

8 preslatkih ideja: Kad barbika postane torta!

barbika torta 1

Kao što mame sada pokušavaju da ukrase torte u obliku Sunđer Boba, Pepa Praseta ili Helo Kitija, i pre mnogo godina trudile su se da naprave tortu u obliku barbike, jer je bilo nezamislivo slaviti rođendan bez nje. 

Međutim, kao što popularnost lutke nije opala, tako nije ni interesovanje za ovakvim rođendanskim tortama. I dalje se za ukrašavanje koristi šlag u raznim bojama, ali i fondan veoma pomaže. Fondan je odličan ako želite da na barbikinoj suknji napravite karnere, podsuknje, izreze, a dobro služi i za korsete, rukave… Od fondana možete iseći razne oblike i dodati haljini.

Ranije su torte u obliku barbike bile uglavnom od keksa i bez kore, jer je tako najlakše bilo oblikovati suknju. Međutim, ako koristite fondan za ukrašavanje, možete slobodno napraviti svoju omiljenu tortu sa korama, odseći joj ivice, namazati je šlagom, a onda se igrati fondanom i nikakve neravnine se neće primetiti.

Još jedna dobar ideja su, takoreći, dve torte, jedna na drugoj. Napravite običnu tortu, koja će ustvari služiti kao postolje na kojem će stajati barbika. Tako ćete osigurati da imate bar jednu tortu sa korama i svim što poželite.

Evo, nekoliko ideja za ukrašavanje:

barbika torta 7

barbika torta 6

barbika torta 5

barbika torta 4

barbika torta 3

barbika torta 2

barbika torta 8

Autor: Life Content

Foto: Pinterest

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!