Start Zanimljivosti Ishrana: Zašto je kivi tako dobar za trudnice?

Ishrana: Zašto je kivi tako dobar za trudnice?

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kivi je voćkica omiljena zbog svog jedinstvenog i divnog ukusa. Pun je vitamina C i odličan za zdravlje, posebno za trudnice. Evo i zašto.

Folna kiselina
Kada su u pitanju voćke koje vam mogu pomoći da zatrudnite na prvom mestu se pominje kivi. Kako ima visok nivo folne kiseline povećava šanse da ostanete trudni i smanjuje rizik od pobačaja.

Takođe mnoge trudnice dobijaju folnu kiselinu da konzumiraju na početku trudnoće, jer je važna za pravilan razvoj deteta i njegovo zdravlje. Ona je član porodice B vitamina i ključan je nutrijent kada je u pitanju razvoj i održavanje rasta ćelija. Redovna i prava konzuumacija folne kiseline sprečava defekte u razvoju deteta.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!