Start Preporučujemo Marinada za piletinu od meda i limuna

Marinada za piletinu od meda i limuna

Foto: Freedigitalphotos.net
Foto: Freedigitalphotos.net

Potrebno je:
3 velike kašike sveže isceđenog soka od limuna
3 velike kašike meda
3 čena belog luka – fino naseckanog
1 čajna kašika origana
1 čajna kašika kumina (indijski kim)
120 ml maslinovog ulja
So i biber – po želji

Meso – Ova količina marinade idealna je za 60 grama piletine. Možete koristiti batke ili plieća prsa.

Postupak:
Da bismo izbegli komplikovanje i nepotrebno pranje hrpe suđa, marinadu pravite u plastićnoj kesici. Ubacite sve potrebne sastojke za marinadu i dobro promiješajte, a zatim dodajte meso i potrudite se da se sve dobro pomieša (pažljivo, ne želite da kesica pukne).

Zatvorenu kesicu s mesom u marinadi ostavite u frižideru na najmanje sat vremena (idealno 2-3 sata), a zatim počnite s pečenjem.

Izvor: Prva.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!