Start Trikovi i saveti Kako popraviti zagorelo ili presoljeno jelo i par trikova kako ispraviti greške...

    Kako popraviti zagorelo ili presoljeno jelo i par trikova kako ispraviti greške u kuvanju

    Trikovi i saveti u kuvanju
    Foto: Guliver/Thinkstock
    I vrhunski  kuvari umeju da prekuvaju, pa i izgore jelo, ali oni znaju trikove za ispravljanje svake greške u kuhinji. Poslušajte ih, pa više nikada nećete morati da bacite hranu u kantu za otpatke.
    Kada presolite ili prezačinite jelo, ubacite jedan krompir koji će kao sunđer upiti višak soli. U zavisnosti od toga što pripremate, dodajte još sastojaka, pirinča, paste ili povrća koji će upiti višak začina.
    Kada se torta zalepi za tepsiju, u pomoć potražite veoma oštar nož i nežno isecite nekoliko milimetara od zida posude. Prepečenu koru od pite takođe isecite, a zatim ostatak premažite žumancetom i vratite u rernu da dobije zlatnobraon boju.
    Potamneo puter možete povratiti tako što ćete u njega dodati sok od limuna i peršun i tako napraviti idealan sos za ribu. Limunov sok je čudotvoran i kad je reč o previše umućenom šamu od belanaca.
    Postoji lek i za prekuvana jela. Pirinač dobro operite i napravite salatu u koju možete dodati paprike i grašak. Špagete operite pod mlazom hladnom vode, isecite ih i napravite minestrone supu. Prekuvano povrće ćete teško povratiti, pa je najbolje da ga stavite u blender i napravite pire.

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!