Start Deserti / Torte i kolači Alvaslada

Alvaslada

Clipboard33

Priprema:
1. Belu čokoladu otopiti na umerenoj temperaturi i ostaviti da se malo ohladi.
2. Potom umutiti slatku pavlaku, dodati belu čokoladu i izmiksati sve zajedno.
3. Zatim dodati mleveni keks, usitnjenu taan-alvu i mlevene orahe, te sve fino umesiti da se dobije homogena smesa.
4. Zatim kalup za kolače obložiti najlonskom folijom, sipati polovinu smese, te narezati gotove čokoladne bombice (ili izlomiti čoko-napolitanke). Prekriti preostalom smesom.
5. Kolač lepo poravnati i odložiti ga u frižider. Kad se kolač stegne, izvaditi ga iz kalupa i dekorisati po želji otopljenom čokoladom ili slatkom pavlakom.

Recept Katerine Stojanovske iz Skoplja
Recept Katerine
Stojanovske iz
Skoplja

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!