Start Predjela Peciva Aromatične mini pice

Aromatične mini pice

Foto: Guliver/Thinkstock

  • 70 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g brašna (T-400)
20 g svežeg kvasca
200 ml vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 ml maslinovog ulja
čeri paradajz
masline bez koštice
sir
začinsko bilje

Priprema:

1. U manjoj posudi sjediniti 150 ml mlake vode, kvasac, šećer i 1 kašičicu brašna, promešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, sipati nadošao kvasac, dodati so, preostalu vodu i promešati. Zatim, postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od posude.

Domaće pizza testo 

3. U umešeno testo postepeno dodavati polovinu maslinovog ulja i mesiti sve dok testo ne upije masnoću.
4. Od testa formirati jufku, premazati je maslinovim uljem, prekriti i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Paradajz isećina polovine ili četvrtine, masline prepoloviti, sir izmrviti i pripremiti začinsko bilje.
6. Od nadošlog testa nauljenim rukama kidati testo i formirati lepinjice elipsastog oblika. Krajeve testa premazati maslinovim uljem, a u sredinu naneti kombinaciju po izboru.
8. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa složiti pripremljene lepinjice i peći u zagrejanoj rerni na 220ºC dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!