Start Glavna jela Povrće Bećar paprikaš ili Sataraš (FOTO)

Bećar paprikaš ili Sataraš (FOTO)

Foto: Nataša Vitezović

Sastojci (za 4-6 porcija):
4 glavice crnog luka (370 g)
4 veća paradajza (950 g)
6 svežih paprika (700 g)
ulje za prženje
1 kašika soli
300 ml tople vode
4-6 jaja

 Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, kao i papriku i paradajz.
2. U širu a pliću šerpu usuti ulja koliko da prekrije dno i čim počne da se zagreva dodati crni luk, blago posoliti i dinstati uz povremeno mešanje dok ne postane staklast.
3. Dodati papriku i kratko propržiti, pa dodati 150 ml tople vode i nastaviti dinstanje dok voda ne uvri.
4. Zatim, dodati pripremljen paradajz, začiniti i kratko prodinstati.
5. Nasuti ostatak vode i dinstati dok voda ne uvri (oko 30 minuta), uz stalno mešanje.
6. Pred kraj kuvanja začiniti prema ukusu.
7. Ukoliko ne želite da ukupnu količinu jela zalijete umućenim jajima, najbolje je jaja posebno ispržiti pa servirati uz bećarac/sataraš.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!