Start Glavna jela Meso Bećar paprikaš sa pilećim mesom

Bećar paprikaš sa pilećim mesom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 70 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

2 glavice crnog luka
2 veća paradajza
3 svežih paprika
300 ml tople vode
650 g pilećeg mesa
1 puna kašika masti
so, biber

Da li vam se dopada recept?

Priprema:

1. Paradajz kratko blanširati u vreloj vodi, izvaditi, obrisati i oljuštiti. Crni luk, papriku i paradajz iseći na kockice.
2. U šerpu dodati mast i čim počne da se zagreva dodati batake, karabatake i krilca pa propržiti da porumeni sa svih strana. Izvaditi ih posude i ostaviti sa strane.
3. Zatim, u istu masnoću dodati crni luk, blago posoliti i dinstati na umerenoj temperaturi, uz povremeno mešanje dok ne omekša i postane staklast.
4. Dodati papriku i kratko propržiti a zatim naliti malo tople vode i nastaviti kuvanje.
5. Kada se tečnost redukuje dodati pileće meso i pripremljen paradajz, začiniti, poklopiti i ostaviti da se krčka na laganoj vatri uz dodavanje vode po potrebi.
6. Pred kraj kuvanja začiniti prema ukusu i poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!