Start Deserti Bela bajadera

Bela bajadera


Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi otopiti šećer sa vodom, umešati margarin i 100 g izlomljene bele čokolade.
2. Na tihoj vatri mešati dok se svi sastojci ne otope i ne homogenizuju.
3. Nakon toga dodati izlomljeni keks i suvo grožđe te sve lepo promešati.
4. Tepsiju obložiti alu-folijom, pa uliti pripremljenu smesu i lepo je poravnati.
5. Ostaviti na hladnom da se smesa dobro stegne.
6. Potom na tihoj vatri otopiti preostalu čokoladu sa 3-4 kašike ulja, pa preliti dobro ohlađen kolač.
7. Bajaderu iseći na štangle i poslužiti.

Recept Snežane Gavrilović iz Zaječara
Recept Snežane Gavrilović iz Zaječara

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!