Start Deserti Kolači Beli kolač s makom (posno)

Beli kolač s makom (posno)

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g brašno
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
400 ml sojinog mleka
400 g šećera
200 ml ulja
100 g maka

Priprema:

1. Brašno, so, mleveni mak i prašak za pecivo pomešati.
2. Skuvati mleko sa šećerom i ostaviti da se ohladi, dodati ulje i promešati.
3. Dodati suvim sastojcima, promešati da se masa dobro sjedini i postane kompaktna.
4. Pripremljenu smesu preručiti u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
5. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 30 minuta tj. dok ivice kolača ne počnu da se odvajaju od tepsije.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!