Start Odabrani recepti Bogata trpeza za Badnji dan – deset posnih recepata

Bogata trpeza za Badnji dan – deset posnih recepata

Pečene punjene jabuke
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

8 jabuka
4 kašike šećera
1 kašičica cimeta
4 kašike ovsenih pahuljica
2 kašike seckanih lešnika
2 kašike suvog grožđa
2 kašike ruma

Priprema:

1. Jabuke oprati i oljuštiti, a sredinu izdubiti (najbolje spravicom).
2. U posebnoj posudi pomešati ostale sastojke.
3. Pleh obložiti alu-folijom i poređati jabuke.
4. Svaku jabuku bogato napuniti pripremljenim filom i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohlade a zatim poslužiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!