Start Odabrani recepti Bogata trpeza za Badnji dan – deset posnih recepata

Bogata trpeza za Badnji dan – deset posnih recepata

pire od boba
Foto: Pošalji recept
  • 65 min
  • predpriprema 8 h
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

400 g boba
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 čaše vode
1 limun
1 kašičica šećera
maslinovo ulje
so, mirođija

Priprema:

1. Bob potopiti u vodu i ostaviti da prenoći pre pripreme.
2. Na maslinovom ulju kratko propržiti sitno iseckan crni i beli luk.
3. Dodati proceđen bob i naliti vodom da ogrezne. Kuvati dok potpuno ne omekša, oko 45 min. Posoliti i po potrebi dodati još vode kako bi bob bio sočniji.
4. Kada pasulj dovoljno omekša, ispasirati ga kroz cediljku pa dodati limunov sok, šećer i seckanu mirođiju. Izmešati.
5. Pire servirati u providnoj činiji, viljuškom napraviti šare, a odgore preliti sa malo maslinovog ulja. Ukrasiti stabljikom mirođije.
6. Jelo staviti u frižider da se dobro ohladi, pa tek onda služiti.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!