Start Zanimljivosti Bojana Barović preporučuje: Piletina s karijem u kokosovom mleku!

Bojana Barović preporučuje: Piletina s karijem u kokosovom mleku!

shutterstock_103453142
Potrebno je: crni luk, malo karija, kokosovo mleko, piletina, beli luk, korijander, šećer, grašak ili krompir (po želji), pirinač.
Priprema: U voku (ili u dubljem tiganju) propržite crni luk, a zatim dodajte malo karija. Kad luk porumeni, dodajte kokosovo mleko (možete ga kupiti u prodavnicama zdrave hrane), piletinu i još kari začina (najbolji je onaj koji se kupuje u smesi, ali može i onaj u prahu). Sve zajedno kuvajte na srednjoj temperaturi, pa dodajte sitno seckani beli luk, korijander (ili peršun), malo šećera, a ako volite, možete staviti i graška ili, čak, krompira. Kuvajte sve dok piletina i povrće ne budu gotovi. U drugoj šerpi skuvajte pirinač, koji ćete poslužiti uz piletinu. Kad se, na kraju, sve pomeša, dobije se vrlo ukusna piletina na tajlandski način.

F1 IMG_4182

Više recepata kao i 50 iskustava poznatih pročitajte u magazinu “50 VIP formula za vitkost i zdravlje”.

Foto: shutterstock, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!