Start Deserti Bombonjera

Bombonjera

bombonjera
Priprema:
1. Slatku pavlaku sipati u šerpu, narendati koricu pomorandže i lagano mešati dok ne proključa.
2. Potom skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
3. Za to vreme izlomiti mlečnu čokoladu i čokoladu sa lešnicima, pa ubaciti u slatku pavlaku. Dodati i margarin, sve vratiti na ringlu i neprekidno mešati dok se čokolada ne otopi.
4. Nakon toga skloniti sa vatre i dodati 4 kašike soka od pomorandže. Promešati i ostaviti sat-dva da se smesa dobro ohladi.
5. Na kraju u ohlađenu smesu dodati mlevene napolitanke i rukama dobro umesiti.
6. Od smese formirati štanglice ili kuglice po želji, pa ih ostaviti u frižideru da se stegnu.
7. Za glazuru: otopiti čokoladu na pari sa 5 kašika ulja i ostaviti da se malo prohladi.
8. Svaku štanglicu ili kuglicu potapati u čokoladu i sačekati da se dobro stegnu. Ukrasiti po želji.

Recept Nede Pavlović iz Leskovca
Recept Nede Pavlović iz Leskovca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!