Start Predjela Sendviči Brusketi sa dimljenom ribom

Brusketi sa dimljenom ribom

DH
DH

Sastojci:
– 8 parčadi tost hleba
– 200 g dimljenog lososa
– 2 paradajza
– 1 sveži krastavac
– 1 manja crvena paprika
– 4 lista zelene salate
– 3 kašike maslinovog ulja
– 2 čena belog luka
– bosiljak
– mešavina začina

Priprema
1. Sveži krastavac očistiti i iseći na kockice, paradajz, papriku i dimljeni losos takođe iseckati na manje kocke. Zelenu salatu oprati i iseći na trake.
2. Tost hleb ispeći u tosteru ili na plotni, a zatim ga natrljati belim lukom. Potom tost dijagonalno preseći napola kako bi se dobili trouglovi.
3. Sjediniti paradajz, papriku, krastavce i dimljeni losos. Dodati maslinovo ulje, bosiljak i začine po ukusu pa promešati.
4. Na svaki trougao staviti pomalo zelene salate, a potom naneti mešavinu povrća i ribe.

D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!