Start Deserti / Torte i kolači Brzi keks kolač s višnjama

Brzi keks kolač s višnjama

Clipboard16

Priprema:
1. U sveže isceđen sok od višanja dodati šećer i višnje. Sve zajedno kuvati.
2. Kada provri, dodati griz i neprestano mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre (fil od višanja).
3. Na tacnu poređati jedan red ptiber keksa, pa preko njega premazati vruć fil od višanja.
4. Puding sa šećerom razmutiti u malo mleka, a preostalo mleko ostaviti da povri, te ukuvati razmućen puding.
5. Na laganoj temperaturi mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
6. Margarin penasto umutiti, a zatim ga sastaviti sa ohlađenim pudingom (žuti fil).
7. Premazati žuti fil preko fila od višanja i po želji dekorisati umućenim šlagom.
8. Kolač staviti u frižider preko noći da keks omekša.

Recept Andree Čabai iz Malog Iđoša
Recept
Andree Čabai
iz Malog
Iđoša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!