Start Vaši recepti Carski kuglof

    Carski kuglof

    Recept Adrijane Mitru iz Bačke Palanke

    • 100 min
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Testo
    100 g oraha
    100 g čokolade
    100 g suvog grožđa
    200 g urmi
    4 jajeta
    250 g margarina
    250 g šećera
    400 g brašna
    100 g gustina
    1 prašak za pecivo
    50 ml mleka
    2 vanil-šećera
    cimet
    mleveni karanfilić
    Glazura
    200 g čokolade
    3 kašike ulja

    Priprema:

    Testo
    1. U dubljoj posudi penasto umutiti margarin sa šećerom, vanil-šećerom, te dodati karanfilić i cimet po ukusu.
    2. Dodavati jedno po jedno jaje, mleko i brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo.
    3. Umešati suvo grožđe, iseckane orahe, čokoladu i urme. Sve sastojke dobro izmešati i sipati u podmazanu i brašnom posutu formu za kuglof.
    4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C oko 60 minuta. Pečen kuglof ostaviti u formi da se prohladi, pa ga tek onda prevrnuti na tacnu za serviranje.
    Glazura
    1. U šerpici na pari rastopiti čokoladu s uljem i preliti preko pečenog kuglofa.
    Po želji dekorisati urmama ili seckanim orasima.

    Postupak pripreme u slikama tzv. korak po korak ispratite na narednoj strani…

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!