Start Glavna jela Supe i čorbe Celer čorba

Celer čorba

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 manji koren celera
– 3 šargarepe
– 1 krompir
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 1 kocka za supu od povrća
– 1 dl pavlake
– 1/2 veze peršuna
– rendana kora od limuna
– mešavina začina, ulje

Priprema
1. Koren celera i krompir izrendati na krupno rende, a crni luk i šargarepu iseći na kockice.
2. Peršun i beli luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati celer te i njega kratko propržiti. Potom dodati krompir i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
4. Zatim povrće i tečnost u kojoj se kuvalo izmiksati.
5. Posebno u šerpu sipati 1,5 l vode, dodati šargarepu i kocku supe od povrća pa kuvati dok šargarepa ne omekša.
6. Sjediniti kašu od celera sa supom i kockicama šargarepe. Dodati peršun, rendanu koru limuna i začine po ukusu te sve zajedno kratko prokuvati.
7. Neposredno pred služenje u čorbu umešati pavlaku.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!