Start Glavna jela Meso Ćevapčići s šampinjonima

Ćevapčići s šampinjonima

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 300 g mlevene junetine
– 300 g mlevenog svinjskog mesa
– 400 g šampinjona
– 1 kašika mlevene paprike
– 3 čena belog luka
– prezli po potrebi
– 1 žumance
– 1 kg krompira
– 3 dl ulja
– 200 g majoneza
– mešavina začina
– biber

Priprema
1. Šampinjone oprati i sitno iseckati, a beli luk očistiti i izgnječiti.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlevenu junetinu i svinjetinu, te dodati šampinjone, beli luk, mlevenu papriku, žumance i začine po ukusu. Dobro izmešati, pa dodati prezle po potrebi i mesiti kako bi se dobila smesa pogodna za oblikovanje.
3. Pripremljenu smesu staviti u frižider da odstoji najmanje 60 min. Zatim je izvaditi i od nje nauljenim rukama oblikovati ćevapčiće.
4. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, spuštati oblikovane ćevape i pržiti ih dok ne porumene. Izvaditi ćevape i staviti ih na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
5. Krompir oljuštiti i iseći na štapiće, te ga propržiti na vrelom ulju.
6. Ćevapčiće i krompir servirati na tacnu i poslužiti uz majonez.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!