Start Deserti / Torte i kolači Čoko – višnja torta

Čoko – višnja torta

Clipboard22

Priprema:
1. Umutiti belanca sa šećerom čvrst sneg, umešati brašno i promešati varjačom.
2. Smesu uliti u pleh (25×35) obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
3. Koru ostaviti da se ohladi.
Fil:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, dodati puding pomešan sa gustinom u malo mleka.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri, pa ukuvati razmućenu smesu sa žumancima. Mešati dok se ne zgusne, pa skinuti sa vatre i dodati vanil-šećer i izlomljenu čokoladu.
3. Mešati dok se čokolada ne otopi i ostaviti krem da se ohladi.
4. Margarin penasto umutiti, a potom ga sastaviti sa ohlađenim kremom.
Finalni postupak:
1. Preko ohlađene kore rasporediti neoceđene višnje, kako bi sok natopio koru.
2. Preko višanja premazati fil, te celu tortu ukrasiti umućenim šlagom prema uputstvu sa kesice.

Recept Jelene Nikolić iz Zaječara
Recept Jelene Nikolić
iz Zaječara

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!