Start Deserti Kolači Čokoladna pankota

Čokoladna pankota

DH
DH

Sastojci:
– 200 g čokolade za kuvanje
– 2,5 dl mleka
– 2,5 dl slatke pavlake
– 5 žumanaca
– 120 g šećera
– 1 kašika gustina
– 1 kesica želatina u prahu
– 4 kašike vode

Priprema
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu čokoladu za kuvanje, mleko i slatku pavlaku. Kuvati na pari uz neprestano mešanje dok se ne dobije fina kompaktna smesa.
2. Posebno sjediniti žumanca, šećer i gustin te mutiti mikserom da se dobije svetložuti krem.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Zatim sjediniti fil od čokolade sa filom od žumanaca, dodati želatin i ostaviti na umerenoj temperaturi da proključa. Potom uz neprestano mešanje kuvati još 2 min.
5. Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.

Uživajte!
D.S.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!